به گزارش خبرنگار اتاق خبر 24: چند روزی است که در لابه لای اخبار جهان، نام کتابی را می شنویم که از دل آمریکا بیرون آمده است و حواشی زیادی را به همراه داشته است. کتابی به نام "آتش و خشم" که ظاهرا به واسطه آن آبروی نداشته رئیس جمهور فعلی آمریکا به کلی رفته است.
آتش و خشم
کتاب آتش و خشم به قلم مایکل وولف کتابی است که در آن به رفتارهای دونالد ترامپ و تیم همراه وی از زمان کاندیداتوری برای ریاست جمهوری اش در سال 2016 تا کنون نگاه کارشناسانه داشته است. تعاملات نامتقارن میان کارکنان کاخ سفید و نگاه های خاص به خانواده دونالد ترامپ بخشی از محتوای این کتاب است. نویسنده معتقد است که به اذعان حتی اطرافیان ترامپ، وی به کل برای مسئولیتی که دارد مناسب نیست.
از طرف دونالد ترامپ تلاش های فراوانی برای توقف انتشار این کتاب صورت گرفته بود که هیچ کدام به نتیجه نرسید. سرانجام کتاب آتش و خشم در تاریخ 5ژانویه 2018 به چاپ رسید و البته رکورد خوبی هم در فروش نسخه چاپی و الکترونیکی از خودش به جای گذاشت. این کتاب در ابتدا قرار بود در تاریخ 9 ژانویه 2018 به فروش برسد، اما ناشر به دلیل «تقاضای بی سابقه»، تاریخ انتشار را به 5 ژانویه تغییر داد.
مایکل وولف زمانی که با ترامپ موضوع نوشتن چنین کتابی را مطرح کرده بود با موافقت او مواجه شده بود. بدین ترتیب مجوزات لازم برای دسترسی وولف به کاخ سفید و همه کارکنان و مقامات کاخ سفید صادر شده بوده است. اما به تازگی اخباری مبنی بر این که نویسنده چنین اجازه ای نداشته است را از جانب ترامپ میشنویم. از سال 2016 و از اوان ریاست جمهوری ترامپ، وولف در حال تدوین کتاب خود است. او با دسترسی به قسمت غربی کاخ سفید و ترتیب دادن بیش از 200مصاحبه با کاخ سفیدی ها اطلاعات خوبی را برای کتابش جمع آوری کرده است. ظاهرا وولف اجازه حضور در جلسات کاخ سفید حتی بدون حضور ترامپ را هم داشته است. وولف برخی از مکالمات را در کاخ سفید ضبط کرده است.
بیشتر محتوای کتاب مربوط به اختلافات مهره های کاخ سفید با یکدیگر است. وولف اجازه داده است تا نظرات مختلف در کتابش مطرح شود و قضاوت را به خوانندگان سپرده است و در جایی که مطمئن بوده است، آن چه یقین داشته به عنوان راست ترین موضع در کتابش قید نموده.
وولف در مورد نام کتابش میگوید که "آتش و خشم" اسمی بوده است که بعد از باخبر شدن از مواضع ترامپ در مورد کره شمالی به ذهنش رسیده است.
بسیاری از نقل قول های بحث انگیز در این کتاب از استیو بونون، مدیر اجرایی کمپانی ترامپ در ماههای آخر قبل از ریاست جمهوری وی و استراتژیست ارشد کاخ سفید در ماه ژانویه تا اوت 2017، آمده است.
چند جمله از کتاب آتش و خشم
استیو بنن ملاقات تابستان سال ۲۰۱۶ در برج ترامپ میان پسر بزرگ ترامپ با نماینده روسیه را خائنانه توصیف کرده است.
تیم انتخاباتی ترامپ از پیروزی او در انتخابات شوکه و هراسناک بود.
ترامپ از اینکه بسیاری از چهرههای سرشناس از حضور در مراسم سوگند او سر باز زدند، خشمگین بود.
ملانیا ترامپ در شب انتخابات گریان بود.
رئیسجمهوری جدید، کاخ سفید را تا حدی ترسناک میدانست.
ایوانکا ترامپ به همراه شوهرش جارد کوشنر طرحی داشت که به موجب آن او اولین رئیسجمهوری زن آمریکا میشد.
ایوانکا ترامپ، مدل موهای پدرش را مسخره میکرد و در جمع دوستانش فوت و فن آن را توضیح میداد.
گفته شده که این کتاب بر مبنای بیش از ۲۰۰ مصاحبه نوشته شده، اما بخشهایی از کتاب که پیش از انتشار عمومی در دسترس قرار گرفت با انتقادهایی مواجه شد.
«جان ساپل»، دبیر بخش آمریکای بیبیسی میگوید، حتی اگر نیمی از آنچه در کتاب آمده درست باشد، تصویری بسیار انتقادی از یک رئیسجمهوری پارانوئید و کاخ سفید آشفته ارائه میدهد.
دونالد ترامپ گفته است با مایکل وولف، نویسنده کتاب صحبت نکرده و به او اجازه دسترسی به کاخ سفید را هم نداده و گفته است کتاب سرشار از دروغ و به نقل از منابعی است که وجود ندارند.
ترامپ به ادعای منسوب به بنن هم واکنش خشمگینانهای نشان داده و گفته است، استیو بنن با از دست دادن مقامش در کاخ سفید "عقلش را هم از دست داده" است.
بنن در برنامه رادیو بریتبارت واکنش نشان داد و گفت، ترامپ "مرد بزرگی" است و "شبانهروز" از او حمایت میکند.
پس از آنکه ترامپ با سناتورهای جمهوریخواه دیدار کرد، خبرنگاری از رئیسجمهوری آمریکا پرسید آیا بنن به او خیانت کرده و ترامپ در پاسخ گفت: "نمیدانم. او شب پیش مرا مرد بزرگی خواند و او آشکارا لحن خود را سریعا عوض کرده است."
استقبال عجیب آمریکایی ها از کتاب "آتش و خشم"
بهای کتاب پرطرفداری که دونالد ترامپ تا لحظه آخر میخواست از انتشارش جلوگیری کند حدود ۳۲ دلار است. در کتابفروشی کوچک “Politics and Porse” در واشنگتن تمامی نسخههای موجود در یک چشم به هم زدن به فروش رفته است. یکی از خریداران کتاب به نام “بن” میگوید که به یاد چند سال پیش میافتد که جلدهای جدید هری پوتر منتشر میشد و همه را دچار هیجان میکرد. او هم دیروز با وجود سرمای طاقتفرسا در صف خرید کتاب ایستاده بود. پیش از این به سه کتابفروشی سر زده و سراغ کتاب را گرفته بود و حال با غرور “آتش و خشم” (Fire and Fury) را در دست داشت و میگفت که میخواهد تمام آخر هفته را صرف خواندن آن کند.
قرار است که مایکل وولف (Michael Wolff) چند هفته دیگر برای معرفی کتابش به کتابفروشی بیاید که صاحب آن جاستین بتل نام دارد. جاستین میگوید که فقط بدین خاطر چند نسخه از کتاب را نگاه داشته است. دستکم یک هفته طول میکشد تا انتشاراتی یک سری دیگر از این کتاب را برایش بفرستد.
بخشی از افشاگری های کتاب "آتش و خشم"
کتاب آتش و خشم به دلایلی مورد هجوم دولت ترامپ قرار گرفت و احتمال آن میرفت که هیچ گاه به چاپ نرسد. اما دلایلی که این کتاب را در چشم ترامپ منفور کرده است از قرار زیر است.
بنن دیدار پسر ترامپ با روسها را "خائنانه" میدانست
در ماههای پیش از انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، روسها با دونالد ترامپ دیدار کردند و پیشنهاد دادند اطلاعاتی در مورد هیلاری کلینتون در اختیار تیم ترامپ بگذارند. به ادعای نویسنده کتاب، استیو بنن گفته این جلسه که ”در طبقه ۲۵ برج ترامپ و بدون حضور وکیل برگزار شد” شائبه خیانت دارد و باید بلافاصله به افبیآی گزارش میشد.
ترامپ بعد از پیروزی گیج شده بود
مایکل وولف، نویسنده کتاب، در مقالهای برای نیویورک تایمز که برگرفته از کتابش است، نوشته شب انتخابات وقتی معلوم شد ترامپ احتمالا میبرد، ”ملانیا اشک میریخت”، و ترامپ ”گیج” و ”ناباور” بود، اما ناگهان تبدیل شد به مردی که معتقد بود ”شایسته” ریاستجمهوری آمریکاست.
ترامپ از مراسم تحلیف عصبانی بود
وولف مینویسد: ”مراسم تحلیف به ترامپ خوش نگذشت. عصبانی بود که ستارههای درجه یک حاضر نشده بودند به مراسم بیایند. از محل اقامتش در بلر هاوس راضی نبود، و آشکارا با همسرش دعوا کرده بود.” وولف مدعی است که ملانیا ترامپ در آستانه گریه بود. ادعایی که دفتر همسر رئيسجمهور آمریکا تکذیب کرده است.
ترامپ با همسر دوستانش ارتباط داشت
دیگر دلیل ممنوعیت چاپ کتاب مایکل وولف درباره ترامپ این است که در بخش دیگری از کتاب آمده است که دونالد ترامپ همیشه پز میداده که با همسر دوستانش رابطه جنسی دارد. وولف به نقل از یکی از دوستان ترامپ مینویسد: ”سعی میکرد همسران دوستانش بقبولاند که همسرش آن آدمی که فکر میکند نیست”، و برای این کار، آن زن را به دفتر کارش دعوت میکرد تا یواشکی به مکالمه ترامپ و همسر آن مرد گوش بدهد که زن ببیند همسرش چه چیزهایی میگوید.
به نظر ترامپ کاخ سفید ترسناک بود
وولف مینویسد: ”به نظر ترامپ کاخ سفید سرگیجهآور و حتی کمی ترسناک بود. او به اتاق خواب خودش میرفت. بعد از دوران کندی، این اولین بار بود که رئیسجمهور و همسرش اتاق جدا داشتند. در همان روزهای نخست، دستور داد دو تلویزیون دیگر به جز همان تلویزیونی که در اتاق بود برایش ببرند و یک قفل دیگر هم روی در بگذارند.”
ایوانکا دوست دارد رئیسجمهور بشود
مایکل وولف مدعی است که ایوانکا ترامپ و جارد کوشنر، دختر و داماد دونالد ترامپ، با هم قرار گذاشتهاند که اگر شرایط مهیا بود ایوانکا نامزد ریاستجمهوری بشود و او حمایتش کند.
احترام ترامپ برای مرداک
وولف پیش از این کتاب زندگینامه روپرت مرداک، غول رسانهای جهان، را هم نوشته است. او در کتاب جدید مینویسد: ”روپرت مرداک قول داده بود به رئیسجمهور منتخب سر بزند، اما دیر کرده بود. بعضی مهمانها میخواستند بروند، اما ترامپ که دستپاچه شده بود به آنها گفت روپرت در راه است و اضافه کرد که او از ‘بزرگان’ است.” وولف معتقد است رفتار ترامپ طوری بود که انگار نه انگار حالا قدرتمندترین مرد جهان است. گویی هنوز میخواست خودش را در دل غول رسانهای جا کند. آن هم غولی که ترامپ را شارلاتان و احمق میدانست.”
مرداک ترامپ را ابله خوانده بود
آخرین دلیل ممنوعیت چاپ کتاب مایکل وولف درباره ترامپ این است: آنطور که در کتاب وولف آمده، احترام ترامپ و مرداک متقابل نبود. در بخشی از کتاب که به گفتگوی تلفنی این دو نفر در مورد دیدار ترامپ با مدیران سیلیکون ولی میپردازد، آمده است که مرداک معتقد بود وعده بستن مرزها و دیوارکشی بین آمریکا و مکزیک، با وعده آسان گرفتن ویزای کار برای شرکتهایی که به این مهاجران نیاز دارند، نمیخواند. اما ترامپ نگران به نظر نمیرسید و به مرداک گفته بود: ”یک کاریش میکنیم.” به ادعای وولف، مرداک در حالی که گوشی را میگذاشت گفته بود ”عجب ابلهی است.”
دست ترامپ در گریبان ولایتعهدی عربستان
یکی دیگر از بخشهای جنجالی کتاب وولف که توجه رسانهها را به خود جلب کرده و بازتاب خبری گستردهای داشته، بخش مرتبط به نقشداشتن دولت دونالد ترامپ در قدرتگرفتن محمد بنسلمان، شاهزاده سعودی است. به گزارش رسانههای انگلیسیزبان که پیش از چاپ کتاب هم به بخشهایی از آن دسترسی یافته بودند، در این کتاب آمده که رئیسجمهوری آمریکا به دوستانش گفته بود که آمریکا فرد مورد نظر خود را در عربستان به قدرت رسانده است.
آنطور که در این کتاب آمده، ترامپ به دوستانش گفته که او بههمراه جرد کوشنر، دامادش، کودتایی را در عربستان پس از ولیعهدشدن محمد بنسلمان مهندسی کردند. ملک سلمان، پادشاه عربستان، در تاریخ ٢٠ ژوئن برادرزادهاش را از ولیعهدی کنار گذاشت و محمد بنسلمان، پسر ٣١ساله خود را جایگزین او کرد. خبر این جایگزینی در نیمههای شب اعلام شد و قدم دیگری در راه پادشاهی نهایی محمد بنسلمان بود.
با این همه عربستان سعودی وقوع «کودتای نرم» علیه شاهزاده «محمد بن نایف»، ولیعهد سابق را تکذیب و تأکید کرد شاهزاده بن نایف از ولیعهدی به نفع شاهزاده محمد بنسلمان کنار رفته و این کار «با موافقت همگان» صورت گرفته است. تنها یک ماه پیش از این تغییر و تحولات، دونالد ترامپ در اولین سفر خارجی خود به عربستان سعودی سفر کرد و توافقنامهای ١١٠میلیارد دلاری را با پادشاه سعودی امضا کرد. پس از آنکه محمد بنسلمان بهعنوان ولیعهد جدید عربستان سعودی انتخاب شد، ترامپ با او تماس گرفت و این ارتقای مقام را به او تبریک گفت.
افزودن دیدگاه جدید